Behandeling snurken

Een MRA behandeling* omvat een afspraak met intakegesprek, mondonderzoek met kaak- en beetinspectie, het aanmeten van de MRA en een instructie. De afspraak duurt gemiddeld 60 tot 80 minuten.   *Inclusief een uitgebreide reinigingset, 18 maanden productgarantie en nazorg.

  • Resultaten:  onderzoek heeft bewezen dat in 85 tot 90% van de gevallen het snurken sterk is verminderd, dan wel helemaal verdwenen. Operatief ingrijpen is niet nodig.

 

 

  • Draagcomfort: na een gewenningperiode van ongeveer drie weken wordt de MRA door het merendeel probleemloos gedragen.

 

 

 

  • Vergoeding: verzekeraars vergoeden sinds 2005 géén hulpmiddelen bij uitsluitend snurken, aangezien dit niet als medisch probleem wordt gezien.

 

  • Gebitseisen: om een MRA te kunnen dragen dient u te beschikken over een gezond volledig of gedeeltelijk eigen gebit. Kronen en/of brugwerk vallen onder eigen gebit. Bij een volledige of gedeeltelijke mondprothese wordt onderzocht of het dragen van een MRA mogelijk is.

 

  • Levensduur: afhankelijk van het gebruik en onderhoud is dit gemiddeld tussen de 24 en 42 maanden. Tandenknarsen kan de levensduur verkorten.

Onze behandeling voor snurken zorgt ervoor dat de vernauwing in de bovenste luchtweg wordt tegengegaan en daarmee de trillingen (snurken) verminderen en/of verdwijnen.

Tijdens de afspraak worden de problematiek, klachten en uw gezondheid besproken.

Middels onderzoek van de keelholte, kaak- en gebitsinspectie en een beetregistratie wordt beoordeeld of het gebruik van de MRA  (beugel) mogelijk is en voor u geschikt kan zijn. De tweedelige MRA wordt pasgemaakt op zowel de boven- als onderkaak en wordt gecontroleerd op grip en draagcomfort. De beugel wordt indien nodig aangepast en bijgewerkt.

Daarna volgt het belangrijke instellen van de vooruitstaande positie van de MRA (onderzijde): hiermee wordt bereikt dat de onderkaak tijdens het slapen niet meer terugzakt, maar juist iets naar voren wordt gehouden. De bovenste luchtweg wordt hiermee verruimd wat zorgt voor een rustige en constante ademhaling.

Daarbij worden het zachte weefsel, tong en spieren in de keelholte ietwat aangespannen. Hierdoor nemen trillingen af en verminderd of verdwijnt het snurken. De MRA is traploos instelbaar. Voor de eerste weken wordt de vooruitstaande positie nog niet maximaal ingesteld om pijn en problemen met het kaakgewricht te voorkomen.

Na de gewenningperiode kan in een vervolgafspraak de MRA bijgesteld worden om eventuele geluiden en/of klachten te verhelpen.

De complete MRA behandeling is inclusief 5 controles en/of bijstellingen binnen 12 maanden na de aanmeting van de MRA.

Contact gegevens

SomnoCare Behandelcentrum
Tel:   +31 (0)53 – 572 79 30
Mob: +31 (0) 6 -1851 83 43
E-mail: info@somnocare.nl

Behandellokatie Haaksbergen (Overijssel)
afspraken woensdagochtend:
08:30 uur – 12:30 uur
afspraken vrijdagochtend:
08:30 uur – 11:00 uur
Twijnerstraat 24
7481 KL  Haaksbergen

Behandellokatie Hoorn      (Noord Holland)
afspraken dinsdag:
08:30 uur – 18:30 uur
Westfries Gasthuis
Poli 76, KNO
Maelsonstraat 3
1624 NP  Hoorn ( NH)